2013. március 7., csütörtök

Néhány szó a Mondattól

A Mondat 2011 novembere óta különböző témakörökben biztosít forgalmi csomópontot a bimbódzó, illetve égi magaslatokat karcoló alkotók és művészek számára. Az elindulástól kezdve havi rendszerességgel kerültek feltöltések az oldalra. A cél egy felsőbb fokú önkifejezési és szórakoztató forma igényének a megteremtése multikulturális közegben előítéletek nélkül. A Mondat a Street art eszmeiségéhez hasonlóan a művészetet a civileknek törekvést pártolja. Az elmúlt alig másfél év alatt olyanokkal is találkozhattunk a Mondaton, akik ez idáig csak önmagukat örvendeztették meg érdeklődésükkel, nem sejtve, hogy rajtuk kívül mások is foglalkoznak hasonlóakkal. Reméljük, hogy még sok magában alkotó tehetséghez sikerül eljutnunk, és munkáiknak szállást biztosítanunk.
Napjaink szakirányultsága sokunk számára behatárolja az érdeklődési kört és korlátozza lehetőségeinket. Akárhogy vesszük, ez az elszigeteltség a kreatív törekvéseket negatívan érinti, illetve a szellemi termékek sötétben való rejtegetése hatástalan a társadalomra, aminek következtében idővel egyre nagyobb gátak emelkednek a termékeny elmével megáldottak köré. Ezért ahogy az élet ellent mond az entrópia törvényének, úgy mi is a spontán lefelé húzó energiaminimummal küzdve várat építünk ott, ahol rajtunk kívül mások nem teszik.
            Ezennel felavatjuk a plafonáltság elleni küzdelmünk következő bástyáját, a cikk kategóriát, ahova elemzéseket, híreket, beszámolókat, riportokat, fogunk megjelentetni. Reméljük, hogy nem csak szórakoztató, de hasznos is lesz mindannyiunk munkája. Köszönjük olvasóink eddig és ezt követő figyelmét, és alkotóink odaadását.

2 megjegyzés:

  1. Jó ötlet, kicsit felpezsdítené az oldalt. Próbálok még emberkéket buzdítani hogy küldjék be alkotásaikat, legyen az líra, próza, cikk :D
    Lenne még valami, küldtem a fórumon egy pályázatfigyelő oldalt ahol sok érdekes dolog van. Ritka az olyan ahol nincsen benevezési díj, de én találtam párat :D
    Ide belinkelem az oldalt hogy minden érdeklődő láthassa: http://jsimonaranka.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=621284

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Milán. Látom van elég pályázatuk. Már csak indulni kell valamelyken. Hamarosan jön a köv. bejegyzés a cikkhez.

      Törlés